Proiect

 

Concept

Ansamblul rezidențial Salcâmilor este situat într-o zonă rezidențială, ultracentrală a Constanței.

 

Initial proiectul a fost aprobat pentru construirea a cinci tronsoane, insa prin decizia investitorului, s-a renuntat la construirea a doua tronsoane, in favoarea spatiilor verzi, a parcarilor, a cailor de acces si a zonelor de relaxare (astfel CUT ultilizat 1,8325 fata de 3,4932 aprobat, POT ultilizat 33% fata de 50% aprobat). Bilant comparativ al indicatorilor PUZ-A.C.

 

Proiectul este autorizat conform A.C nr.42/23.01.2018 si a fost modificat pe parcursul executiei prin extinderea cu un corp subteran pentru parcare conform A.C nr.1186/31.08.2020.

 

Asadar ansamblul este alcatuit din trei tronsoane, care impreuna creaza o volumetrie in trepte pornind de la nivelul 1 pana la nivelul 9 in asa fel incat estetic sa se armonizeze cu intregul ansamblu arhitectural din zona.

Pe partea de S-SV-V este un tronson de un singur nivel unde va putea fi amenajata o piscina interioara de 21x7 m.
Tronsonul de Nord-Est are 4 etaje cu retragere pana la 6 etaje și are 28 de apartamente dintre care 12 garsoniere, 9 de 3 camere și 7 de 2 camere.
Tronsonul de Sud-Est are 7 etaje cu retragere pana la 9 etaje și 33 de apartamente de 2 camere, o garsonieră și un apartament de 3 camere.

 

Toate apartamentele au balcoane sau terase mari si luminoase, boxă proprie și loc de parcare. La parterul ansamblului in functie de solicitari va fi spatiu comercial, sala sport sau anexe pentru SPA, care sa deserveasca piscina.

 

Structură

Sentimentul de siguranta pe care il traiesti in propria locuinta este cel mai important pentru noi și de aceea Ansamblul Rezidențial Salcâmilor este prima clădire din Constanța care va beneficia de toate avantajele noului tip de izolație minerala naturala Izomineral care permite pereților să respire oferind o calitate foarte buna a aerului interior, este complet ignifuga, fiind si o bariera impotriva incendiilor, are rezistenta sporita in timp, fara pierderea proprietatilor termoizolatore, nu mucegaiește și lucrează în sinergie cu pereții din BCA (Cladire NZEB).

 

O alta noutate o reprezinta infrastructura, care asigura siguranta maxima a intregului ansamblu pentru care au fost executate lucrari de foraj si executie a pilotilor pentru fiecare tronson in parte astfel:

 

- Tronson D - au fost executati un numar de 336 piloti de indesare cu un diametru de 400 mm si cu o adancime de pana la 13 ml;
- Tronson C - au fost executati un numar de 33 piloti de fundare cu diametrul de diametru de 1100 mm si o adancime de pana la 30 ml;
- Tronson E - au fost executati un numar de 148 piloti de indesare cu diametrul de 400 mm si cu o adancime de pana la 13 ml.

 

Structura de rezistență a subsolurilor va fi din beton armat.
Structura de rezistență a tronsoanelor va fi din diafragme, stâlpi și grinzi din beton armat. Planșeele vor fi din beton armat.

 

Pereții exteriori vor fi din BCA CELCO Standard 30 cm, placati cu material natural Izomineral avand grosime minim 10 cm. Pentru peretii dintre apartamente si dintre casa scarii si apartamente se va folosi BCA CELCO Superblock care are caracteristici antifonice superioare, elementele de constructie fiind fara emisii si compusi volatili la nivelul incaperilor.

 

Instalațiile prevăzute: termice, climatizare, sanitare, electrice, telefonie și date, avertizare de incendiu, antiefracție, echipamente produse de firme de prestigiu.

 

Dotări

  • Alei si spații verzi
  • Sunt prevazute alei pe ambele parti ale cladirilor cu 2 căi de acces din strada Salcamilor care are o deschidere totala de 45,26 ml si 2 căi de acces din strada Barbu Delavrancea cu o deschidere totala de 51,17 ml, ambele strazi avand acces atat la str. Poporului cat si la bdul Alexandru Lapusneanu. Noul acces Bd-ul. Alexandru Lapusneanu
  • 58 Spații parcare supraterane
  • 54 Spații parcare subterane +plus 9 spatii parcare subterane pentru motociclete (echivalentul a 3 spatii parcare autoturisme)
  • Fiecare apartament va avea boxă la subsolul clădirii
  • Bucătării cu cămară
  • Terase generoase

 

Informatii proiect

Bilant comparativ al indicatorilor PUZ-A.C. Reglementari propuse. Zonificare functionala Noul acces Bd-ul. Alexandru Lapusneanu

 

©2024 S.C. DDN GLOBAL S.R.L. Toate drepturile rezervate.
Urmariti-ne pe facebook!
Webart Software Design